A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Gyermeket nevelők szja adó-visszatérítés

2021-12-16

Amint már októberben kiadott Larix Gyorshírekben jeleztük a gyermeket nevelők adó-visszatérítésben részesülnek. Az ott rögzített szabályok nem változtak, de a rendelet értelmezése több esetben gondot okoz. Megjelent a VISSZADO nevezetű nyilatkozat, melyet azoknak érdemes beadniuk, akik családi pótlékra jogosult személy házastársai, élettársai, vagy várandóságra tekintettel jogosultak kedvezményre. Illetve azoknak is érdemes benyújtaniuk, akik a családi pótlék esetén megjelölt banki vagy lakcím adatoktól eltérő adatokat kívánnak megadni. A nyilatkozat a https://www.nav.gov.hu/nav/ado/szja/szja_visszaterites vagy https://szjavissza.hu honlapon érhető el. Elektronikus kitöltés esetén a Nyilatkozat gombot kell leütni és ezután a rendszer átirányít a NAV ONYA felületére, ahol ügyfélkapus bejelentkezést követően az adó-visszatérítést kell választani és azt kitölteni. A kitöltés logikája megegyezik az éves szja-bevalláséval. Akinek nincs ügyfélkapuja, a NAV felületéről ki tudja nyomtatni a nyilatkozatot, melyet kitöltés után postán vagy személyesen jutathat el az adóhatósághoz.


 

Hírek

Kamari hozzájárulás új bankszámlára
A kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni a Gránit Banknál vezetett 12100011-10639683 számú bankszámlára.

Háborús konfliktus hatása az éves beszámolóra
Fel kell hívni minden vállalkozás vezetőjének a figyelmét, hogy ugyan a konfliktus gazdasági hatásai ez idő szerint pontosan még nem mérhetők fel, de kedvezőtlen jelei már érzékelhetőek és a recessziós hatások akár hosszabb ideig is elhúzódhatnak, melynek akár hatásuk lehet a 2021. éves éves beszámolóra is. A bizonytalanság a beszámolók összeállítóit körültekintésre inti, hiszen az adott rendkívüli körülmények között sem lehet eltekinteni attól a követelménytől, hogy az éves beszámolónak az adott vállalkozás valós vagyoni-, pénzügyi- és jövedelmi helyzetéről kell tájékoztatnia a nyilvánosságot

Különdíjak bevezetése
Értesítjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy könyvelőirodánk egyes szerződésben nem szereplő szolgáltatások esetében külön díjakat fog bevezetni. A különdíjakat honlapunkon tesszük közzé.

KATÁSOK Nyugdíja
Az 50 ezer forintot fizető főállású kisadózó esetében már eddig is bekövetkezett az a kedvezőtlen eset, hogy a kisadózó személy egy év alatt nem tett szert teljes év szolgálati időre.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között