A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Miimálbér és garantált bériminimum 2021.02.01-től

2021-01-28

Hosszú egyeztetési folyamat után megjelent a 20/2021. Kormányrendelet a kötelező legkisebb munkabér és a garantált bérminimum megállapításáról. Ki kell emelni, hogy a rendelet 2021. február 1-jétől lép életbe, az új bérösszegeket ekkortól kötelező alkalmazni. Minimálbér 167.400,- Ft, garantált bérminimum 219.000,- Ft. E módosítások hatására a minimálbért kereső személy havi nettó bére 4.256 Ft-tal emelkedik és a munkáltató havonta 992 Ft-tal több szochot, vagy 704 Ft-tal több kivát kell hogy fizessen. A garantált minimálbér esetén havi nettó bér 5.586 Ft-tal nő, a munkáltató havonta 1.302 Ft-tal több szochot, vagy 924 Ft-tal több kivát fizet.


 

Hírek

Védettségi igazolvány és a munkaviszony kapcsolata
A hatályos jogszabályok szerint a koronavírus elleni védőoltás nem kötelező, így a munkáltató a munkavállalókat sem kötelezheti arra, hogy az oltást beadassák maguknak. Ha a munkavállaló rendelkezik védettségi igazolvánnyal, akkor erre a körülményre tekintettel a munkáltató tehet megkülönböztetést, de csak akkor, hogy ezt a megkülönböztetést az adott munkafeladat ellátásához kapcsolódó objektív körülmény indokolja.

Gépjárműadó 2021
Az idei évtől a gépjárműadókat a NAV tartja nyilván és a NAV felé is kell utalni. A gépjármű kötelezettségről a NAV határozatot hoz, és ezt juttatja el a tárhelyre. A kivetett adó tekintetében született határozatot kiküldjük minden érintett ügyfelünknek, mert az adatok egyeztetésére szükség van. Ha valóban hibás adatokat észlelnek, azonnal intézkedni kell a határozat fellebbezése érdekében, illetve az adókedvezményeket a GJADO adatlap benyújtásával lehet érvényesíteni.

Osztalék adózása
A jelenlegi adózási szabályok szerint az osztalékból személyi jövedelemadót és korlátozott módon szociális hozzájárulási adót (szochot) kell vonni. A személyi jövedelemadó 15%-os mértékével minden esetben számolni kell. A szocho jelenleg 15,5%-ot tesz ki, de az osztalékra jutó adót az adott évben legfeljebb a minimálbér 24-szeresének megfelelő adóalapig (2021-ben 3.864 ezer Ft-ig) kell megfizetni

25 ÉVES A LARIX AUDIT KFT.
Pontosan 25 éve, 1996. február 26-án négy könyvvizsgáló megalapította a Larix Audit Kft-ét. Az új társaság nevét a vörösfenyőről kapta, amiről sokunknak az juthat eszébe, hogy a vörösfenyő az Európában előforduló legkeményebb fafajta és egyes példányai több száz évig is elélhetnek. Igen, szeretnénk tartósak és hosszú életűek lenni, szolgálni és szolgáltatni azoknak a vállalkozásoknak, akik minket választanak.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között