A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Helyi iparűzési adó 1% 2021-re

2021-01-07

Megjelent a helyi adó törvényt 2021-re vonatkozó módosítása, mely szerint a helyi iparűzési adó mértéke nem lehet több mint 1%. Az 1%-os adó igénybevétele nem automatizmus, az ilyen irányú igényt külön nyilatkozat benyújtásával lehet érvényesíteni. A rendelet rögzíti, hogy az önkormányzat által meghatározott adómérték és az 1%-os adómérték különbözetével kiszámolt adómegtakarítás átmeneti támogatásnak minősül.


 

Hírek

Védettségi igazolvány és a munkaviszony kapcsolata
A hatályos jogszabályok szerint a koronavírus elleni védőoltás nem kötelező, így a munkáltató a munkavállalókat sem kötelezheti arra, hogy az oltást beadassák maguknak. Ha a munkavállaló rendelkezik védettségi igazolvánnyal, akkor erre a körülményre tekintettel a munkáltató tehet megkülönböztetést, de csak akkor, hogy ezt a megkülönböztetést az adott munkafeladat ellátásához kapcsolódó objektív körülmény indokolja.

Gépjárműadó 2021
Az idei évtől a gépjárműadókat a NAV tartja nyilván és a NAV felé is kell utalni. A gépjármű kötelezettségről a NAV határozatot hoz, és ezt juttatja el a tárhelyre. A kivetett adó tekintetében született határozatot kiküldjük minden érintett ügyfelünknek, mert az adatok egyeztetésére szükség van. Ha valóban hibás adatokat észlelnek, azonnal intézkedni kell a határozat fellebbezése érdekében, illetve az adókedvezményeket a GJADO adatlap benyújtásával lehet érvényesíteni.

Osztalék adózása
A jelenlegi adózási szabályok szerint az osztalékból személyi jövedelemadót és korlátozott módon szociális hozzájárulási adót (szochot) kell vonni. A személyi jövedelemadó 15%-os mértékével minden esetben számolni kell. A szocho jelenleg 15,5%-ot tesz ki, de az osztalékra jutó adót az adott évben legfeljebb a minimálbér 24-szeresének megfelelő adóalapig (2021-ben 3.864 ezer Ft-ig) kell megfizetni

25 ÉVES A LARIX AUDIT KFT.
Pontosan 25 éve, 1996. február 26-án négy könyvvizsgáló megalapította a Larix Audit Kft-ét. Az új társaság nevét a vörösfenyőről kapta, amiről sokunknak az juthat eszébe, hogy a vörösfenyő az Európában előforduló legkeményebb fafajta és egyes példányai több száz évig is elélhetnek. Igen, szeretnénk tartósak és hosszú életűek lenni, szolgálni és szolgáltatni azoknak a vállalkozásoknak, akik minket választanak.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között