A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Pénztárgép és számlakibocsátás

2020-06-27

Amikor a pénztárgép nem alkalmas számlakészítésre, a pénztárgépet használó vállalkozásoknak el kell felejteni azt a berögződött technikát, hogy ha valaki számlát kér, akkor az ellenérték pénztárgépbe kerül rögzítésre és a nyugta a számla második példánya mellé kerül.


A NAV ide vonatkozó tájékoztatója alapján, amennyiben a vevő számlát kér, akkor a számla mellett nyugtát nem kell kiállítani. Mivel júliustól minden számlára vonatkozik a kötelező adatszolgáltatás, a régi módszer alkalmazásával kétszeres bizonylat kiállításra kerülne sor és kétszeres adatszolgáltatás történne.
A helyes kezelés érdekében keresse meg irodánkat.

Hírek

Niytva tartás 2020. decemberre
Értesítünk minden ügyfelünket, hogy könyvelőirodánk 2020. december 22. és 2021. január 3. között zárva tart. A munkanapi ügyeleti telefonszámunkról értesítést küldünk.

Számlázó programok felülvizsgálata 2021-re
Kérjük minden vállalkozás vizsgálja meg alkalmazott számlázó programjának működését, hogy 2021. január 1-jétől tudja-e teljesíteni a NAV által előírt adatszolgáltatást. Egyrészt meg kell vizsgálni, hogy az adatszolgáltatás kibővülését támogatja-e szoftver. Elsősorban a magánszemélyek részére történt számlák adatainak továbbítását kell a NAV által meghatározott adatkörre biztosítani. Másrészt meg kell győződni arról, hogy a program alkalmas lesz-e az online-számlázó 3.0 verziójának megfelelő adatszolgáltatásra, melyet 2021. április 1-jével kötelezően kell alkalmazni.

2021. évi adóváltozások
SZJA: Fogyatékossággal élők kedvezményének összege változatlan, de számítási módja módosul. Védőoltás, szűrővizsgálat adómentes juttatás. KIVA: Belépési értékhatárok (bevétel és mérlegfőösszeg) 3 milliárd Ft. Adómérték 11%. Helyi adók: Gépjárműadót a NAV veti ki és hajtja be. Megszűnik az ideiglenes iparűzési adó. Az iparűzési adóbevallást kizárólag a NAV részére adható be. Adóeljárás: Magánszemélyek 1 millió forint tartozásig, a megbízható minősítésű vállalkozások 3 millió forint tartozásig évente egyszer, egyszerűsített kérelemmel 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetnek.

Pénztárgép mellett elektronikus fizetés
A Kereskedelemről szóló törvény 2021. január 1-jétől kötelező teszi pénztárgép használatára kötelezett kereskedőknek, hogy elektronikus fizetési lehetőséget biztosítsanak vevőik számára. Lehetőségek a következők: - POS terminál telepítése - mPOS terminál alkalmazása - Azonnali fizetés biztosítása

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között