A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Számlázó programok felülvizsgálata

2019-03-18

A számlázásra vonatokozó törvények és rendeletek folyamatosan változnak. Két fontos módosításra hívjuk fel figyelmüket.


Az adótörvényekben változik a statisztikai besorolási számok időállapota. Emiatt 2019. második félévétől már az aktualizált TESZOR és VTSZ számokat kell használni számlázás során. Javasoljuk az alkalmazott számlázó programok ilyen jellegű átvizsgálását. Amennyiben a számlák tartalmazzák a statisztikai besorolásokat, akkor a programok törzsadatainak javítása vagy a kézi kiállítás előtt az új besorolás alkalmazása szükséges. Az áfa-törvény értelmében statisztikai besorolást akkor kötelező a számlán feltüntetni, ha az adott termék vagy szolgáltatás nem az általános, 27%-os kulcs alá sorolandó.
A NAV részére átadandó és kötelező on-line számlaadat szolgáltatás során alkalmazott adatállomány leírás (XML séma) folyamatosan módosul. A 2018. december végéig érvényes 1.0 verzióval már csak idén április végéig lehet eleget tenni az adatszolgáltatásnak. A jelenleg érvényes 1.1 verzió tovább fejlesztése már zajlik.
 

Hírek

NYÁRI SZÜNET
Könyvelőirodánk 2020. július 21. és augusztus 3. között zárva tart. ÜGYELET Kizárólag a biztosítottak be- és kijelentésének érdekében ügyeletet tartunk, munkanapokon, 8 és 12 óra között.

Számlaadat-szolgáltatás türelmi idő
Senki sem feledkezzen meg arról, hogy az első, június 30-át követő számlájának a kibocsátása előtt végezze el a NAV Online Számla rendszerében a regisztrációt. A regisztráció elmulasztása, késői elvégzése nem mentesít A NAV által szeptember 30-ig tartó türelmi időszakban alkalmazott szankciómentesség alól.

Pénztárgép és számlakibocsátás
Amikor a pénztárgép nem alkalmas számlakészítésre, a pénztárgépet használó vállalkozásoknak el kell felejteni azt a berögződött technikát, hogy ha valaki számlát kér, akkor az ellenérték pénztárgépbe kerül rögzítésre és a nyugta a számla második példánya mellé kerül.

Mindenről ne kérjünk számlát!
Fokozottan kell a jövőben figyelni arra, hogy csak azokról a beszerzésekről kérjünk számlát, melyek valóban a vállalkozás érdekében merültek fel. Már nem követhető az az elv, hogy „mindenről számlát kérünk, majd a könyvelő eldönti, hogy elszámolható-e”. Minden adóalany le fogja jelenteni a vállalkozásunknak kibocsátott számláit és a NAV várni fogja tőlünk is az ehhez kapcsolódó számla bejelentését.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között