A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

EKÁER rendszer alkalmazása

2015-01-07

Az útdíj köteles szállítások, különösen a gyűjtőfuvarok esetére néhány új kivétel került szabályozásra. E szerint nem kell EKÁER azonosítót kérni: - kizárólag jövedéki terméket (pl.: sört, bort, alkoholt, dohányárut, benzint) szállító jármű esetén, - azon fuvarra, ahol az egy adott adózó által feladott, vagy részére beszállított nem kockázatos termék tömege nem haladja meg a 2500 kilogrammot, vagy a termék adó nélküli értéke nem éri el a 2 millió Ft-ot, - azon fuvarra, ahol az egy adott adózó által feladott, vagy részére beszállított kockázatos élelmiszer tömege nem haladja meg a 200 kg-ot, vagy a termék nettó összege nem meghaladja a 250 ezer Ft-ot, illetve egyéb kockázatos termékek esetén a határérték 500 kg és 1 millió Ft. A nem útdíj köteles járművel történő szállítások szabályai nem változtak.


 

Hírek

Kifizetők által fizetett biztosítások adóterhe 2019-től
2019-től nem minősül egyes meghatározott juttatásnak a kifizető által magányszemély javára kötött biztosítás összege, hanem úgy kell tekinteni, mintha a biztosított jövedelmet szerezne.

Béren kívüli juttatások jelentős szűkülése 2019-től
A 2019-től a megszűnt juttatások esetén azok nyújtása munkaviszonyból, személyes közreműködésből származó jövedelemnek minősülnek és a juttatás összegét a bérhez, jövedelemhez hozzá kell adni és ezzel együtt kell személyi jövedelemadót, egyéni járulékokat és szociális hozzájárulási adót fizetni.

Nyugdíjas személy fogalalkoztatása 2019-től
2019-től a saját jogú nyugdíjas (korhatárt elérő és a „40” éves nők) munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén nem kell vonni a magánszemély jövedelméből a 10%-os nyugdíj- és a 4%-os természetbeni egészségbiztosítási járulékot, csak a 15%-os személyi jövedelemadót. A munkáltatónak nem kell megfizetni erre a jövedelemre a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást.

Osztalék adózása 2019
Jövő évtől a magánszemélynek a szociális hozzájárulási adót addig kell megfizetnie, amíg a tárgyévi jövedelme (éves számfejtett jövedelme és az osztalék együttesen) el nem éri a havi minimálbér, az egyéni és a társas vállalkozónál a garantált bérminimum összegének 24-szeresét, amit az adófizetés felső határának nevezünk. Tehát egy viszonylagos magas havi jövedelem esetén az osztalék típusú jövedelem csak egy részére vagy egyáltalán nem kell fizetni adót.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefon: 72/310-842, 333-281
  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között