A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Adóhatósági igazolások 2013

2013-01-15

Az adó-, a jövedelem-, illetőség igazolás kiállítására a hatóságnak 6 nap áll rendelkezésre. Az elektronikus bevallásra kötelezett adóalanyok kizárólag elektronikus úton nyújthatják be kérelmüket.


A köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplés ténye minden felhasználó számára nemleges adó- illetve együttes adóigazolásnak minősül. Az adatbázis előnye, hogy a belépés illetékmentes, míg az adóigazolás változatlanul 3.000 Ft illetékkel jár. Az adatbázis minden hónap 10-én frissül, és az adóhivatal honlapján bármikor elérhető. Az adatbázisban az szerepel, akinek megelőző hónap utolsó napján nincs nettó adótartozása, köztartozása, aki bevallási kötelezettségének maradéktalanul eleget tett, adószáma nincs felfüggesztve, nem áll csődeljárás, végelszámolás, felszámolás alatt. Az adatbázisba kizárólag elektronikus úton lehet bejelentkezni.

Hírek

Áfa kiutalás megbízható adózónak
Ha a vállalkozás megbízható adózónak minősül, akkor 30 napon belül utalják ki az áfát. Azt a feltételt, hogy a áfa-tartalmú számláit nem fizette ki, nem kell figyelembe vennie. (2017-ben még 45 napos kiutalási határidő volt érvényben.)

Turizmusfejlesztési hozzájárulás
Az étkezőhelyi vendéglátásban az étel- és helyben készített, nem alkoholtartalmú italforgalom (együtt: kedvezményes szolgáltatások) áfa-kulcsa 5%-ra csökkent. Ennek ellentételezésére született a turizmusfejlesztési hozzájárulás, mely az előbb említett kedvezményes szolgáltatások árbevételének 4%-át teszi ki.

Számlázó programok felülvizsgálata
Győződjenek meg arról, hogy a jelenleg használt számlázó program eleget tud-e tenni az adótörvények idei módosítása miatt előírt 100 ezer Ft áfa-tartalmat elérő számlák elektronikus adatszolgáltatásának. (Minden olyan számlára vonatkozik ez az adatszolgáltatás, aminek a nettó összege eléri a 370 ezer Ft-ot és 27% áfa kerül felszámításra.) E mellett vizsgálják meg az on-line számlázásra való áttérést, mely biztonságosabb, naprakészebb megoldást jelent.

Szja-bevallás 2018-ban
A munkáltató a 2017-es évre vonatkozóan már nem készítheti el a munkavállalók adóelszámolását. A munkáltatóknak, kifizetőknek 2018. január 31-éig át kell adniuk a magánszemélyek részére az M30-as számú jövedelemigazolást és ezzel együtt az éves járulékigazolást. Magánszemély két módon tehet eleget adóbevallási kötelezettségének: • Bevallási tervezettel. • Önadózás keretében, a 17SZJA bevallási nyomtatvány kitöltésével.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefon: 72/310-842, 333-281
  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között