A partnereink sikere, a mi sikerünk!

Hírek

Adóhatósági igazolások 2013

2013-01-15

Az adó-, a jövedelem-, illetőség igazolás kiállítására a hatóságnak 6 nap áll rendelkezésre. Az elektronikus bevallásra kötelezett adóalanyok kizárólag elektronikus úton nyújthatják be kérelmüket.


A köztartozásmentes adózói adatbázisban való szereplés ténye minden felhasználó számára nemleges adó- illetve együttes adóigazolásnak minősül. Az adatbázis előnye, hogy a belépés illetékmentes, míg az adóigazolás változatlanul 3.000 Ft illetékkel jár. Az adatbázis minden hónap 10-én frissül, és az adóhivatal honlapján bármikor elérhető. Az adatbázisban az szerepel, akinek megelőző hónap utolsó napján nincs nettó adótartozása, köztartozása, aki bevallási kötelezettségének maradéktalanul eleget tett, adószáma nincs felfüggesztve, nem áll csődeljárás, végelszámolás, felszámolás alatt. Az adatbázisba kizárólag elektronikus úton lehet bejelentkezni.

Hírek

Kifizetők által fizetett biztosítások adóterhe 2019-től
2019-től nem minősül egyes meghatározott juttatásnak a kifizető által magányszemély javára kötött biztosítás összege, hanem úgy kell tekinteni, mintha a biztosított jövedelmet szerezne.

Béren kívüli juttatások jelentős szűkülése 2019-től
A 2019-től a megszűnt juttatások esetén azok nyújtása munkaviszonyból, személyes közreműködésből származó jövedelemnek minősülnek és a juttatás összegét a bérhez, jövedelemhez hozzá kell adni és ezzel együtt kell személyi jövedelemadót, egyéni járulékokat és szociális hozzájárulási adót fizetni.

Nyugdíjas személy fogalalkoztatása 2019-től
2019-től a saját jogú nyugdíjas (korhatárt elérő és a „40” éves nők) munkaviszonyban történő foglalkoztatása esetén nem kell vonni a magánszemély jövedelméből a 10%-os nyugdíj- és a 4%-os természetbeni egészségbiztosítási járulékot, csak a 15%-os személyi jövedelemadót. A munkáltatónak nem kell megfizetni erre a jövedelemre a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást.

Osztalék adózása 2019
Jövő évtől a magánszemélynek a szociális hozzájárulási adót addig kell megfizetnie, amíg a tárgyévi jövedelme (éves számfejtett jövedelme és az osztalék együttesen) el nem éri a havi minimálbér, az egyéni és a társas vállalkozónál a garantált bérminimum összegének 24-szeresét, amit az adófizetés felső határának nevezünk. Tehát egy viszonylagos magas havi jövedelem esetén az osztalék típusú jövedelem csak egy részére vagy egyáltalán nem kell fizetni adót.

Ajánlatkérés

Válaszoljon a kérdésekre, hogy el tudjuk Önnek küldeni ajánlatunkat.


 Ajánlatkérés 

Elérhetőség

Pécs, Petőfi Sándor u. 29/1.


Központi elérhetőségek

  • Telefon: 72/310-842, 333-281
  • Telefax: 72/313-993
  • e-mail: larix@larixaudit.hu


Ügyfélfogadás:

  • Hétfő és szerda: 12-16 óra között
  • Többi munkanap: 8-12 óra között